​​Privacy- en cookieverklaring Debby Tol

Privacy- en cookieverklaring

Via mijn website verzamel ik her en der gegevens van je.
En besluit je klant van me te worden, dan heb ik ook gegevens van je nodig.
In deze Privacyverklaring lees je welke gegevens ik van je verzamel, met welk doel ik dat doe, wie deze informatie nog meer ziet en hoe lang jouw gegevens worden bewaard.

Heb je vragen over deze verklaring? Je kunt contact met me opnemen via debby@debbytol.nu  of bellen naar: 06 – 83970475.

Het bedrijf Debby Tol Training | Coaching | Advies

Debby Tol
Bandijk 22
4251 NT Werkendam
Telefoon: 06 83970475

KVK-nummer: 60779519

Algemeen

Ik vind het belangrijk om vertrouwelijk met jouw gegevens om te gaan. En niet alleen omdat ik verplicht ben dat volgens de AVG te doen.
Ik gebruik je persoonsgegevens voor het doel waarvoor je ze aan mij hebt gegeven.  Dit betekent dat ik niks geks met jouw gegevens doe en deze al helemaal niet verkoop.
Uiteraard gebeurt de verwerking van jouw gegevens in overeenstemming met de AVG.

Deze privacyverklaring is van toepassing op alle informatie die je met me deelt:
Online als je mijn website bezoekt, een contactformulier invult, mij een e-mail stuurt, je aanmeldt voor mijn nieuwsbrief, voor een van mijn workshops of trainingen     of wanneer je werkt met de tool van de Werkenergieanalyse.     
Offline als je informatie met me deelt. Bijvoorbeeld als je mee belt of me tijdens een ontmoeting jouw e-mail adres geeft omdat je mijn nieuwsbrief of informatie wilt ontvangen, als je offline een van mijn diensten koopt of als je klant van mij bent.

Welke informatie verzamel ik online?

Ik verzamel geen persoonlijke informatie van jou als je mijn website bezoekt. Tenzij je deze vrijwillig met mij deelt. Je kunt mijn website dus anoniem bezoeken.

Cookies

Mijn website maakt gebruik van cookies. Ik heb namelijk Google Analytics op mijn website geïnstalleerd. Hierdoor kan we zien wanneer en hoe vaak mijn website bezocht wordt en welke pagina’s bezoekers bekijken.
Ik heb ervoor gezorgd dat jouw IP-adres wordt geanonimiseerd. Dat betekent dat ik en Google niet kunnen zien wie jij bent.
Ik heb Google ook geen toestemming gegeven om de verkregen informatie met anderen te delen. Dit is vastgelegd in een verwerkersovereenkomst die ik met Google heb afgesloten.

Daarnaast vind je op mijn website social media deelknoppen.
Hierdoor kun je me ook makkelijk op social media vinden en kun je mijn berichten via deze media delen. Om deze knoppen te laten werken worden cookies geplaatst.
Lees in de privacyverklaringen van Facebook, Twitter, LinkedIn, Instagram, Google+ / Youtube en Pinterest welke persoonsgegevens deze bedrijven via de cookies verwerken en hoe ze met jouw privacy omgaan.

E-zine Veranderen om Jezelf te Blijven

Als je je voornaam en e-mailadres achterlaat om je in te schrijven voor onze nieuwsbrief (E-zine Veranderen om Jezelf te Blijven), dan gebruik ik deze gegevens alleen om de nieuwsbrief naar je toe te sturen.
Meld je je af, dan verwijder ik je gegevens uit onze database. Voor het toesturen van de nieuwsbrief maak ik gebruik van een autoresponder. Met dit bedrijf heb ik een verwerkingsovereenkomst afgesloten.

Contactformulier

De gegevens die je via een contactformulier invult gebruik ik om contact met je op te nemen.
Deze gegevens worden aan de achterkant van mijn website opgeslagen. Daarom is de verwerkingsovereenkomst die ik met de beheerder van mijn website heb afgesloten ook hierop van toepassing.

Aanmelding voor een training of workshop

Meld je je via de website aan voor een van mijn workshops of trainingen, dan heb ik persoonsgegevens van je nodig voor het maken van een factuur.
Ook heb ik je gegevens nodig om je te kunnen benaderen voor zaken die met die specifieke workshop en/of training te maken hebben. 

E-mail

Zodra je mij mailt, deel je feitelijk persoonsgegevens met me. Deze gegevens gebruik ik voor het doel waarvoor je deze gegevens aan mij verstrekt hebt.

Welke informatie verzamel ik offline?

Intakegesprek

Heb je een gesprek met mij omdat je interesse hebt in een van mijn diensten, dan maak ik een verslag van het gesprek.
Hierin noteer ik wat we besproken hebben, wat jouw belangrijkste vraag is en wat we hebben afgesproken.
Dit verslag sla ik op in de Cloud. Deze informatie is goed beveiligd en met de aanbieder van de clouddienst die ik gebruike heb ik een verwerkingsovereenkomst afgesloten

Aanmelding training of workshop

Besluit je klant van mij te worden, dan heb ik persoonsgegevens van je nodig.
Deze gegevens heb ik nodig om een factuur te kunnen maken.
Ook heb ik je gegevens nodig om je te kunnen benaderen voor zaken die met die specifieke workshop en/of training te maken hebben. 

Als we samenwerken

Op het moment dat je klant van mij bent, verzamel ik ook andere informatie van je. Informatie die te maken heeft met de inhoud van de dienst die je van mij afneemt.
Ik maak bijvoorbeeld foto’s van de flip-over vellen tijdens trainingen en noteer kort wat er is besproken en/of afgesproken tijdens bijeenkomsten en/of coachinggesprekken.

Ook is de kans groot dat jij zelf actief informatie met mij deelt. Deze informatie heb ik nodig om jou optimaal te kunnen coachen en begeleiden.
Ik bewaar deze gegevens in de Cloud. Deze informatie is goed beveiligd en met de aanbieder van de clouddienst die ik gebruike heb ik een verwerkingsovereenkomst afgesloten.

Vaak delen klanten ook mondeling vertrouwelijke informatie met mij.
Bijvoorbeeld over mensen met en voor wie ze werken en/of gewerkt hebben.
Deze informatie noteer ik niet en zal ik ook nooit met anderen delen. Deze informatie wordt dus ook nergens opgeslagen.

Evaluatieformulier

Na afloop van veel van mijn diensten vraag ik onze klanten vaak een evaluatieformulier in te vullen. Deze papieren formulieren bewaar ik in een map bij mij op kantoor.
Ik gebruik deze formulieren waarvoor ze bedoeld zijn: het evalueren van mijn diensten.
Ik zal de gegevens die je op dit formulier invult nooit met anderen delen en ik zal je n.a.v. het formulier alleen actief voor andere diensten benaderen als je mij hier op het formulier toestemming voor hebt gegeven.

Beveiliging van je gegevens

Om ervoor te zorgen dat je gegevens goed beveiligd zijn, maak ik voor al mijn systemen gebruik van een password manager.
Hierdoor heb ik voor iedere applicatie een uniek lang wachtwoord dat is opgeslagen in een digitale kluis.

Hoe lang bewaar ik jouw gegevens?

Als ondernemer ben ik wettelijk verplicht om mijn administratie zeven jaar te bewaren voor de Belastingdienst.
Dit is ook de termijn waarop ik de evaluatieformulieren, de gegevens van de intakegesprekken en de gegevens die ik verzameld heb gedurende de periode dat je klant van mij was bewaar.

Ik doe dit omdat het mijn ervaring is dat mensen die ik heb gesproken en die besluiten geen klant te worden dat in de jaren daarna vaak alsnog doen.
Ook nemen veel oud-klanten na een aantal jaar een vervolgdienst bij mij af.
Door je gegevens te bewaren kan ik terugvinden wat wij in het verleden besproken en/of gedaan hebben. Hierdoor kan ik mijn dienstverlening optimaal op jou en je vraag afstemmen.
Na zeven jaar bewaar ik deze gegevens alleen nog geanonimiseerd. Dit geeft mij inzicht in de vragen die mijn (potentiële) klanten hebben en het helpt mij om producten en diensten te blijven ontwikkelen die hierop zijn afgestemd.

Inzage, rectificatie en wissen van je gegevens

Uiteraard kun je inzien welke gegevens ik van jou bewaard heb. Neem contact met me op en ik laat het je zien. Op jouw verzoek kan ik jouw gegevens ook aanpassen of wissen. Hoewel het natuurlijk voor zich spreekt, noem ik het toch even: de gegevens die ik wettelijk verplicht ben om te bewaren kan we niet voor je wissen.

Bezwaar en intrekken toestemming

Je kunt bezwaar maken tegen het feit dat ik persoonsgegevens van je verwerk. Dat kun je doen bij de Nederlandse Autoriteit Persoonsgegevens.
Hier kun je ook een klacht indienen als je vindt dat ik niet zorgvuldig met jouw gegevens omga.

Uiteraard heb je ook recht op het intrekken van de toestemming van het verwerken van je persoonsgegevens.
Realiseer je wel dat als ik jouw gegevens niet mag verwerken, je ook nauwelijks van mijn dienstverlening gebruik kunt maken.
Ik heb nou eenmaal bepaalde gegevens van je nodig om met je te kunnen samenwerken.

Overdracht gegevens

Ga je met een andere partij in zee, dan heb je het recht op de overdracht van je persoonsgegevens naar deze nieuwe partij.
Waarschijnlijk is het eenvoudiger als je de gegevens zelf opnieuw aanlevert, maar ik ben wettelijk verplicht je dit aan te bieden.
Dus dan doe ik dat. 

Vragen?

Heb je vragen over deze verklaring?
Neem dan gewoon even contact met me op.
Dat kan door te bellen naar: 06 – 83970475  of een e-mail te sturen naar debby@debbytol.nu

Debby Tol
Werkendam, augustus 2018